Senaste nytt

SOMMAREN 2022

Senaste inlägget här på hemsidan skrev jag i maj och nu är det redan augusti, tiden går verkligen fort! Sedan senaste inlägget så har vi hunnit med mycket roligheter och resor, så om ni vill läsa lite om vi har gjort denna sommar så är det bara att fortsätta läsa.

I slutet utav maj så åkte vi till ett regnigt Gimo och ställde ut Kacke, Aksel och Silje. Kacke vann championklassen och blev sedan 3:a Bästa Hane. Aksel vann juniorklassen med CK och blev BIM-Junior där han blev slagen utav bästa kompisen Silje. Silje vann juniorklassen med CK och blev 2:a Bästa Tik med R-CERT och blev också BIR-Junior.

Kacke i bästa hane
Usch vad kallt det var, Aksel tyckte att vi hellre skulle stannat hemma och mysa under en filt
Silje i juniorfinalen

Veckan därpå far vi mot Östergötland, närmare bestämt Norrköping. Cockerdomaren Anne Marie Curran hade rest långt för att komma till denna utställning, ända från Australien.

Denna dag så ställde vi Aksel, Billy, Silje och Kacke. Kacke bedömdes i en annan ring och han blev 2:a i championklassen med CK och sedan 2:a Bästa Hane.

Bild från en ACC utställning i maj

Först in i cockerringen var Aksel, han blev två i sin klass med CK.

Aksels kritik

Sedan var det Billys tur, han vann unghundsklassen med CK, blir sedan Bästa Hane med CERT och avslutar dagen med att bli BIM, på sin andra utställning någonsin!! Verkligen jättekul att få möjligheten att visa upp sin egenuppfödning till så fina resultat, grattis till matte Marianne och husse Christer.

Billys kritik

Sedan var det Siljes tur att gå in i ringen, 9 juniortikar var det i hennes klass och jag hann bara springa med henne ett varv innan jag fick springa till amrisringen och visa Kacke. Silje fick gå med mamma Lotta istället och det gjorde de jättebra, hon fick en jättebra kritik och med tanke på att det var så många i hennes klass hann jag tillbaka till konkurrens bedömningen och visa henne där. Hon vann juniorklassen med CK och senare så blev hon 3:a Bästa Tik. Silje blev även BIR-Junior och utplockad till topp-6 i finalen bland 30 andra juniorer.

Siljes kritik

På nationaldagen så ställde familjen Westman ut Julia på en inofficiell utställning i Kristinehamn, och vilken debut! Hon blev BIR-valp och sedan grupp-3a. Veckan därpå så kom Julia och familjen hem till oss så vi fick se den fina tjejen men också ”småputsa” på henne lite. Vilket jobb och vad duktiga ni är med hennes päls, imponerande.

Vem kan motstå henne?

Torsdagen den 16/6 så började jag, mamma och min sambo Nicke vår resa till Danmark. Med oss på resan så hade vi Kacke, Aksel och Silje. Resan ner till Malmö gick bra och att åka över bron gick även det bra, en bit i allafall! När vi nästan var på fastlandet så började det bli lååånga köer, några bekanta som låg några mil före oss satt också i kön och sa att det hade varit en bilolycka. Inte så mycket man kan göra då, då vi satt väl lite mer än en timme i kön, men sedan lättade det på och vi rullade vidare mot Kolding där vi skulle bo. Framme på hotellet så hade vi svårt med kommunikationen, vi som inte förstod kvinnan som pratade väldigt snabb danska och hon som inte förstod oss svenskar, vilken tur att engelska OCH translate finns 😉

I tre dagar ställde vi ut och när vi inte var på utställningen så såg vi oss kring på vägarna mellan Vejen och Kolding och sedan så handlade vi lite mat och snacks vi kunde äta på hotellet. Utställningen var väldigt fint arrangerad och man hittade lätt.

Resultaten som vi fick med oss hem blev följande:

Kacke:

2:a Bästa Hane med R-CERT och R-CACIB

Aksel:

1 Junior-CERT, 2 R-Junior CERT, x2 4:a Bästa Hane & Kvalificerad till Crufts 2023!!

Silje:

2 Junior-CERT, R-CERT, 2:a Bästa Tik, 4:a Bästa Tik & Kvalificerad till Crufts 2023!!

När vi var i Vejen så tävlade också Julia, men hon var i Leksand på deras Nordic Dog Show. Julia blev BIR-valp och sedan utplockad till topp-6 i finalen, jättebra jobbat!

Veckan efter det så åkte vi upp till kennel Caci’s och hälsade på vår Steffie och hennes söta små valpar som föddes den 15 maj. De var sååå söta och det var så mysigt att träffa Steffie igen.

Här är en av de sju små godingarna

Helgen efter det så åkte jag och Nicke till Sunne på SSRK Värmlands utställning. Vi hade med oss Kacke, Silje och Olivia.

Först ut var Silje, hon vann juniorklassen med CK och blev sedan 3:a Bästa Tik samt BIR-Junior. I finalen så blev Silje Best In Show-4 Junior.

Sedan var det Olivia och Julias tur att gå in i ringen! Olivia blev BIR-valp och senare på eftermiddagen Best In Show-valp !! Jättekul, tack till matte Marina för att vi fick låna med oss Olivia denna dag. Julia blev trea i klassen, bra jobbat!

Julia t.v & Olivia t.h
Julias kritik
Olivias kritik

Näst på tur var Kacke, han vann championklassen med CK, blir sedan Bästa Hane, travar sig vidare till att bli BIR och avslutar dagen med att bli Best In Show-3, Jättekul!!

Dagen efter Sunne så var Julia uppe i Alfta och tävlade för sista gången i valpklass och vilket avslut det blev!! Hon blev BIR-valp och sedan Best In Show-2 valp, såå bra jobbat, grattis igen! Vilken helg det blev för systrarna-bus.

Några dagar senare så utökades teamet av en ny liten busunge, Soda! Soda är efter Steffie och Kygo och är då alltså samma kombination som vår Absolute-kull. Sodas lite ”finare” namn är Caci’s Cwipe For Confess, TACK kennel Caci’s för att vi får förvalta denna sötnöt!

På helgen vecka 29 så åkte vi till Västerås på utställning, Aksel blev 4:a i juniorklassen, Silje blev 2:a juniorklassen men bäst gick det för Olivia! Olivia gjorde sin debut i juniorklass, hon vann klassen med CK och blev sedan 3:a Bästa Tik med R-CERT, vilken officiell debut. Tack matte Marina för att vi återigen fick låna med oss Olivia. Även Olivias syster var i Västerås och hon blev 3:a i juniorklassen.

Helgen efter det så åkte jag och mamma till Ransäter och med oss hade vi Dizza, Aksel och Silje.

Aksel var först ut i ringen, han vann juniorklassen med CK och blev BIR-Junior.

Sedan var det Siljes tur, hon vann också juniorklassen med CK och sedan så blev hon 2:a Bästa Tik med R-CERT och R-NORDIC CERT samt att hon blev BIM-Junior mot Aksel.

Sen var det Dizzas tur, hon blev 2:a i öppenklassen med CK och sedan 4:a Bästa Tik!

Dizza ögonlystes UA den 2/8 – härligt!

Den 7 augusti så var Julia uppe i Svenstavik och visade upp sig, hon vann juniorklassen med CK och blev 4:a Bästa Tik med R-CERT, så himla roligt och så bra jobbat av er alla runtom Julia.

Den 14/8 så var vi nästan på hemmaplan, i Askersund – och vilken otroligt varm dag det blev. Vi hade med oss Kacke, Aksel och Silje, men det var några fler väl på plats.

Först ut var det amrisarna, Kacke blev 2:a i championklassen med CK och sedan 2:a Bästa Hane med R-NORDIC CERT.

Sedan gick Julia in tillsammans med matte Emma och blev 4:a i juniorklassen, bra jobbat i värmen.

Sedan var det dags för cockrarna, först ut var Aksel, han blev 2:a i klassen med CK.

Bild från Vejen

Sedan var det dags för galningen Billy, han var inte påverkad utav värmen alls – han skulle kanske behövt springa en mil innan vi gick in i ringen ;). Billy vann öppenklassen med CK och blev sedan 2:a Bästa Hane med R-CERT och R-NORDIC CERT – jättekul att domaren gillade honom så mycket då han själv haft cocker förr.

Sedan var det dags för Silje, hon blev 2:a i klassen med CK och blev sedan 3:a Bästa Tik.

Cockrarna dömdes utav Svein Bjarne Helgesen från Norge.

Nu har jag kommit till slutet utav detta inlägg, troligtvis kanske det finns någon som fortfarande har läst detta låååånga inlägg 😉

Nu väntar lite utställningar i höst och förhoppningsvis en cockerkull om allt tar sig väl.

(Visited 142 times, 1 visits today)

Du kanske också gillar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *